Alex Timmermans

Alex Timmermans

De uitdaging in Science zit hem in dat je buiten je comfortzone werkt. Het samenwerken aan een groepsopdracht in de klas geeft mij veel energie en inspiratie. Ik zie nu ook de leerlingen van een andere kant, wat ontzettend gaaf is. Ik houd van het groepswerk zoals maquettes bouwen – de duurzaamste straat van Leidschendam, de schroef van Archimedes en het programmeren van robots in de klas. Science laat de leerlingen zelf oplossingen zoeken en vergroot hun eigen verantwoordelijkheid op een leuke en educatieve manier.

Alex is sinds 2008 docent Aardrijkskunde op het Veurs Lyceum. Hij is al sinds 2002 werkzaam in het onderwijs. Hij rondde de lerarenopleiding Aardrijkskunde af in Rotterdam en behaalde aan de Hoge School Utrecht zijn Masteropleiding Aardrijkskunde. Zijn meerwaarde voor de talentstroom Science ligt bij zijn gestructureerde manier van werken en denken. Waarbij zijn nuchtere kijk op zaken ook vaak helpt om praktische problemen op te lossen.

Geef een reactie